ȘEDINȚĂ la PNL / Ionuț Stroe: Au fost desemnați noi coordonatori care să îmbunătățească activitatea organizațiilor cu scoruri mai puțin satisfăcătoare

Publicat: 12/08/2024, 12:09
Actualizat: 12/08/2024, 14:43

Nicolae Ciucă a convocat Biroul Politic pentru luni, la prânz. Liberalii se reunesc pentru a discuta despre strategia electorală a partidului. Practic, partidul a pus noi coordonatori în județele unde au fost rezultate slabe la alegerile din 9 iunie. La Prahova și la Neamț nu au fost luate decizii finale, după demisiile celor doi foști șefi, certați cu legea, respectiv Iulian Dumitrescu și George Lazăr. 

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat la finalul ședinței în fața jurnaliștilor că PNL și-a pus noi șefi în organizațiile în care au fost rezultate slabe la alegerile din 9 iunie. ,,Pentru organizațiile cu rezultate mai puțin satisfăcătoare s-au desemnat noi coordonatori și anume în cazul organizației Bistrița-Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda, Galați -Nicoleta Pauliuc, la Mureș – europarlamentarul Mircea Hava, Dolj- deputatul Robert Sighiartău, iar la București, Hubert Thuma”, a declarat Stroe.

Astăzi au fost desemnați noi coordonatori care să îmbunătățească activitatea organizațiilor cu scoruri mai puțin satisfăcătoare la alegeri.

Întrebat despre cine sunt noii șefi de la Prahova și Neamț, purtătorul de cuvânt al partidului a declarat că: ,,La Neamț a fost desemnat un președinte interimar, Laurențiu Leoreanu. La filiala de Prahova încă nu a existat o decizie în sensul validării domnului Mircea Roșca. Domnul Mircea Roșca asigură oarecum această perioadă de tranziție.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deși reuniunea este în format online, mai mulți lideri ai partidului au ajuns la sediu cu două ore înainte. Liderul Nicolae Ciucă și secretarul general al partidului, Lucian Bode, au ajuns la sediu dimineață.

Reamintim că Biroul Politic Național ar fi trebuit să se întrunească miercurea trecută, pentru a lua decizii în urma demisiilor de la Prahova și Neamț. Însă, săptămâna trecută, liderii nu hotărâseră asupra numelor pe care le vor susține.

În plus, miercuri, a izbucnit scandalul panourilor „ostașului Ciucă” și conducerea restrânsă a partidului s-a retras, pentru câteva ore, la sediul PNL București, pentru a stabili strategia de criză.

Nu este clar dacă partidul îi va cere explicații președintelui Ciucă în cazul finanțării campaniei de marketing din fonduri publice pentru nelansata sa carte. Cert este că majoritatea liberalilor nu erau la curent cu această situație, iar conducerea a comunicat, a doua zi, că totul a fost transparent.

În ceea ce privește numirile în cele două filiale, reamintim că, pe 1 august, Iulian Dumitrescu, și-a dat demisia de la șefia PNL Prahova, după ce DNA a extins urmărirea penală împotriva sa, într-un dosar în care cercetează peste 60 de fapte de corupție: dare și luare de mită, trafic de influență.

Locul său ar putea fi luat de parlamentarul la al doilea mandat, Mircea Roșca. Deputatul a fost acuzat, în 2014, de procurorii DNA de trafic de influență în formă continuată și instigarea la abuz în serviciu.

Pe 18 noiembrie 2014 Camera Deputaților a încuviințat cererea de ridicare a imunității, iar Mircea Roșca a fost arestat preventiv. Pe 25 ianuarie 2015 acesta a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu.

Pe 16 februarie 2015, Mircea Roșca a fost trimis în judecată, iar in aprilie 2024, a scăpat definitiv de dosarul în care fusese condamnat pentru trafic de influență. Faptele s-au prescris.

Mircea Roșca va deschide lista pentru Camera Deputaților, în județul Prahova.

Știre în curs de actualizare.

CITEȘTE ȘI:

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Noi mărturii șocante din dosarul Sf. Pantelimon: Una dintre doctorițe „venea să controleze starea pacientului,...
Cum arată acum Mariana Bitang? Cu greu o mai recunoști! Timpul nu iartă pe nimeni...
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi...
Partidul moldovean care a părăsit Blocul Împreună după desemnarea candidaturii la prezidențiale anunță propriul candidat
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
General: Ucrainenii au dat o lovitură groaznică Rusiei și lui Putin. „Au fost prinși nepregătiți”
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia...
Pensie majorată cu 2000 de lei după marea recalculare pentru un bărbat din București
Modificări la BAC şi Evaluare Naţională. Elevii vor putea să dea iarna probele orale şi să-şi...
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul...
Al șaptelea pacient declarat vindecat de HIV. Acesta nu mai este infectat cu virusul de...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Doar proprietarul are dreptul să parcheze pe trotuarul din fața casei? Ce stabilește legea rutieră
Efectele ofensivei ucrainene. China cere detensionarea situaţiei din Rusia
Conspirația Lunii, rezolvată! Ce au găsit astronauții Apollo?
Telefoanele mobile sunt interzise. E ordin. Se aplică sancțiuni pentru cei care le folosesc
Dispare un loc turistic celebru. Românii să dădeau în vânt după el
Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de...
Breaking news! Cine e, de fapt, bărbatul de 24 de ani care s-a împușcat în...
Ce spune Carmen de la Sălciua despre norocul ei în viață: “Nu consider că am...
Cine sunt victimele catastrofei aeriene din Brazilia: 62 de oameni și-au pierdut viața
BANCUL ZILEI. Ion și Măria se decid să facă dragoste: - Vai, ce e asta?
Misterul atmosferei Lunii a fost rezolvat. Ce au descoperit cercetătorii în mostrele Apollo?